Vi välkomnar extraval! | Sverigedemokraterna i Göteborg

Vi välkomnar extraval!

Mattias_KarlssonPå en presskonferens meddelade Sverigedemokraternas gruppledare, Mattias Karlsson, att man välkomnar ett extra val till riksdagen. Samtidigt konstaterar partiet att regeringen kraftigt vantolkat det besked man lämnade igår. Partiet har inte ställt några långtgående krav för att passivt släppa fram en minoritetsregering. Mattias Karlsson kommenterar:

– Jag ifrågasätter Stefan Löfvens verklighetsbeskrivning. Sverigedemokraterna har aldrig kommit med några långtgående krav. Vi förväntar oss inte att en minoritetsregering ska föra vår invandringspolitik. Vårt beslut handlar om att vi motsätter oss varje regering som väljer att öka invandringen och fortsätta att ge Miljöpartiet ett direkt inflytande över invandringspolitiken. En regering som markerar att de är beredda att bryta utvecklingen mot en ännu mer extrem invandringspolitik har stora möjligheter. Det Stefan Löfven nu gör är att sätta Miljöpartiets inflytande över migrationspolitiken före allt annat vilket måste sägas vara allt annat än ansvarsfullt.

– Stefan Löfven har beslutat att regeringen avser att verka för ett extra val till riksdagen. Vi ser positivt på detta. Vår organisation är förberedd och vi har de resurser vi behöver för att fortsätta att gå framåt i ett sådant val. Detta val kommer att bli en folkomröstning om invandringspolitiken. Detta är inget enfrågefokus utan den förda politiken påverkar i allra högsta grad samtliga politikområden.