Ingen tillfällighet att SD ökar | Sverigedemokraterna i Göteborg

Ingen tillfällighet att SD ökar

20140115_153558SD:s starkaste område ligger i förorten. Där lever många mitt i det misslyckade migrationsprojekt som styrande politiker envist upprätthåller. Att då rösta på ett parti som kritiserar den förda politiken är inte alls konstigt.

Efter det nyligen avgjorda EU-valet finns det god anledning att göra en analys av resultatet. I media och bland vissa i allmänheten har det uttryckts en känsla av oro inför att Sverigedemokraterna fått två mandat i Europaparlamentet och starkt gått fram i så gott som alla kommuner i Sverige. Även i Göteborg tycks denna känsla infinna sig men samtidigt som media gör en tveksam analys verkar folket varit mer klarsynta och upplysta.

Ingen tillfällighet

Det är ingen tillfällighet att SD ökar. Det är heller ingen tillfällighet att den extrema vänstern ökar i form av MP och FI. Mångkulturen, som sägs vara så positiv, existerar knappast i starkt segregerade centrala stadsdelar där det så gott som uteslutande bor vit medelklass. Just här visar sig MP och FI vara extremt starka vilket egentligen antyder ett enormt hyckleri bland de som säger sig gilla olika. Samtidigt ser vi att flera av SD:s starkaste område ligger i förorten. Där lever många mitt i det misslyckade projekt som styrande politiker envist upprätthåller trots uppenbara problem. Att då rösta på ett parti som kritiserar den förda politiken är inte alls konstigt utan snarare en självbevarelsedrift. Detta faktum kan endast undgå en privilegierad vit medelklass som bosatt sig i centrum med likasinnade utan samvete.

När SD som företräder folket, gång på gång påpekar för politiker och etablerad media hur illa det är ställt med svensk migrationspolitik blir svaret att förneka och fördumma. I dagarna har vi fått höra epitet som brun-svarta partier, rasistiska, främlingsfientliga och så vidare i krönikor, artiklar och från experter. Att samtliga samtidigt undgår att göra en fullständig omvärldsanalys borde vara generande för vilken ansvarig utgivare som helst men istället så fortsätter charaderna.

Förnekar och fördummar

Om ett så extremt och uppenbart misslyckande gång på gång försvaras så måste man fråga sig varför. Vem tjänar på en aningslös massinvandring? Vem tjänar på att större delen av arbetslösa är lågutbildade invandrare? Vem tjänar på att upprätthålla kulturer som starkt går emot vår sedan länge inarbetade jämställdhet? Vem tjänar på utanförskap och bostadsbrist?

Det självklara svaret borde vara ingen, men tyvärr finns det vinnare. Banker lever gott på räntor som genereras av höga bostadslån till följd av en bostadsbubbla grundad på bostadsbrist. Företag, såväl stora som mindre nogräknade, tjänar på en arbetskraft som ber om jobb på sina bara knän. Se till exempel på servicebranschen som i många fall omsätter svart arbetskraft med stora vinster som följd.

Måste ifrågasätta

Detta är inte helt belagt utan är mest funderingar och antaganden. Inte tror vi att banker träffas i smyg och gör överenskommelser med politiker. Vi tror inte heller att dagens styrande politiker medvetet vill utsätta människor för misär men man måste ifrågasätta och ibland kräva svar. Media av i dag verkar inte ha förstått sitt uppdrag som granskare och förmedlare av opartiska nyheter. I stället pressar de ut åsikter som härrör från tidigare nämnda segregerade centrala områden som även visat sig till stor del bebos av journalister.

I höst kommer ännu ett val. Fram tills dess kan vi nog tyvärr utgå från att media kommer fortsätta sin okritiska hållning till den misslyckade migrationspolitiken. Berg flyttas inte lätt men den folkrörelse som häromdagen gav Sverige två kritiska mandat i EU är här för att stanna.

Artikel GP