Hur har Ransgård tänkt styra utan stöd av SD? | Sverigedemokraterna i Göteborg

Hur har Ransgård tänkt styra utan stöd av SD?

Från GT 2018-01-17 https://www.expressen.se/gt/debatt-gt/hur-har-ransgard-tankt-styra-utan-stod-av-sd/

Hur hade Jonas Ransgård (M) och Moderaterna, för att inte nämna alliansen, tänkt styra Göteborg utan vårt stöd, undrar Jörgen Fogelklou (SD) och Lars Hansson (SD).

Det är kul att Jonas Ransgård (M) på GT Debatt skriver att Moderaterna i Göteborg under 2017 särskilt uppmärksammat trygghetsfrågorna. Det har vi sverigedemokrater gjort allt sedan vi inträdde i kommunfullmäktige 2014. Vår budget har vi kallat för ”ett tryggare Göteborg”, fram tills 2017, då vi ändrade namnet till Ett tryggt Göteborg. Göteborg förtjänar nämligen att vara en trygg plats, inte bara lite tryggare. Vi avsätter även medel i vår budget för trygghetsskapande åtgärder. Vi har motionerat om fler trygghetskameror, fler ordningsvakter och tryggare miljöer på det lokala planet. På det nationella har vi sedan riksdagsinträdet drivit trygghetsfrågorna. Detta är återigen ännu ett område där vi verigedemokrater visar att vi har haft den bästa politiken som nu andra kopierar, mer eller mindre framgångsrikt.

För oss Sverigedemokrater är det viktigaste inte vem som driver vilka frågor, utan att de viktiga frågorna drivs,  gärna av så många som möjligt. Tyvärr delar inte övriga partier denna syn. Det finns i dag en konsensus mellan Moderaterna, Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna att tiggeri, i synnerhet det organiserade tiggeriet (som inte ens fanns när vi påtalade detta i EU-valrörelsen 2015) bör förbjudas. Med andra ord skulle vi kunna rösta igenom detta i fullmäktige på torsdag om dessa två partier släppte sina ideologiska skygglappar.

En sak ska jag ge Moderaterna och Jonas Ransgård rätt i, att tilltron till rättssamhället måste återupprättas omedelbart. Samhällskontraktet måste stärkas. Det är en del i det kitt som håller oss samman både som stad och nation. Detta måste göras både lokalt och nationellt. Bland annat genom att uppvärdera vårt medborgarskap. Den gamla devisen ”Gör din plikt, kräv din rätt” håller faktiskt ganska bra, om inte ännu bättre i dag.

Den stora frågan, som Ransgård borde ställa sig, och som även Vägvalet ställde i en replik på GT Debatt, är hur Moderaterna tänkt få igenom sin politik i Göteborg? Kommer han ha samma inställning som Ulf Kristersson gått ut med nationellt? Att driva oppositionspolitik är nämligen det enklaste som finns som politiker. Att ta ansvar och göra det som man fått mandat att genomföra, där det finns samsyn med andra partier kräver dock sin man.

Vi har mycket riktigt, efter att vår egen budget fallit, röstat på alliansens budget. Knappast för att den har varit särskilt bra, men den har varit snäppet bättre än den rödgrönrosa. Men om Jonas Ransgård har samma inställningen som sin partiledare, ska det bli intressant att se hur moderaterna hade tänkt ta makten utan stöd av oss, både lokalt och nationellt.

Jörgen Fogelklou (SD)
Distriktsordförande Göteborg

Lars Hansson (SD)
Kommunalråd i Göteborg